Новини

A A A

Празник на открито за Деня на ДП РАО

19.06.2019

С голям празник на открито на 14 юни 2019 г. бе отбелязан Денят на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ и 15-тата годишнина от създаването му.
В Ботев парк, на брега на Дунав, се събраха близо 500 души – работници и служители от специализираните поделения в Козлодуй и Нови хан, както и от Главно управление – София. В обръщението си към тях изпълнителният директор на ДП РАО – Дилян Петров, подчерта изключителните темпове на развитие на организацията в нейната 15-годишна история и ключовата роля, която има ДП РАО в опазване на хората и околната среда от вредното въздействие на генерираните в страната ниско- и средноактивни РАО.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова поздрави ръководството и служителите по случай годишнината. “Благодаря ви за партньорството и съвместните инициативи, за подкрепата ви и общата ни работа, в резултат на която се случват хубави неща в общината, защото вие, освен служители на ДП РАО сте и граждани на общината и вярвам, че заедно ще продължим да я развиваме ”, каза Маринела Николова.
Акцент в програмата на събитието бе представянето на две книги, съставени от служители на ДП РАО. Маргарита Коркинова – зам. изпълнителен директор с ресор „Финанси, администрация и сигурност“ разказа за задълбоченото изследване „Правно регулиране на риска в ядрената енергетика“, издадено в неотдавна излязла от печат книга. Тя е дело на доцент Олга Борисова, съвсем доскоро – член на юридическия екип на ДП РАО, а сега вече – преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“. Ира Стефанова – главен инженер на СП „НХ РАО“, автор на изданието „Погребване на ниско- и средноактивни отпадъци“, връчи екземпляр от книгата си на Снежина Цветанова – директор на ПГЯЕ „Игор Курчатов“, като символичен знак за установеното партньорство между гимназията и ДП РАО. Благодарение на него през предстоящата учебна година в учебното заведение се разкрива нова паралелка „Управление на РАО“.
Всички участници в празника се насладиха на великолепните изпълнения на народната певица Росица Пейчева и танцова формация „Етноритъм“, Пловдив, в концерта по повод 15-тата годишнина на ДП РАО.

ГАЛЕРИЯ


Поздравителни адреси

Община Козлодуй
“АЕЦ Козлодуй” ЕАД
ПГЯЕ “Игор Курчатов”
Нагоре