Новини

A A A

Спортистите от ДП РАО се завърнаха трети от Спартакиадата в „Албена“

14.09.2022

С отлични постижения и трето място в генералното класиране се завърна спортната делегация на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ от XIX Национална спартакиада на енергетиците в България – Албена 2022. Изключително оспорвана се оказа надпреварата за силно обновените състави на голяма част от отборите на предприятието за челните места в генералното класиране. Липсата на участие в две от дисциплините и намаленият състав на спортистите в това издание на спартакиадата бяха определящи за минималната разлика от 5 точки и отстъпването на обичайното второ място на ЕСО ЕАД и ЕСО ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД.
С непрекъснато демонстрираните дисциплина, самоотверженост и спортен хъс деветдесет и четиримата състезатели от подмладените тази година отбори на ДП РАО се завърнаха с шест златни, девет сребърни и пет бронзови отличия след надпреварите в 15 различни спорта.
Най-силно представяне демонстрираха волейболистите, които след безапелационни победи в отборното класиране при мъжете и жените оглавиха и общото класиране в дисциплината. Златни медали завоюваха още мъжете в отборната дисциплина тенис на маса, женският отбор по плуване, мъжете в леката атлетика и смесените отбори по петанк. Със сребро се окичиха и двата пола в тениса на корт, в спортната стрелба, мъжкият тим в тегленето на въже и дамите в дисциплините тенис на маса, петанк и щафетно плуване, а бронзовите медали са заслуга на мъжете в шахмата и щафетното плуване, както и на дамите в дартса, тегленето на въже и леката атлетика.

Нагоре