Новини

A A A

Великденският конкурс навърши 10 години

07.04.2017

С голям детски празник на 6 април 2017 година бе отбелязан финалът на конкурса за детски художествено-приложни творби „Нашето зелено бъдеще”. Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) организира събитието за най-малките граждани на Община Козлодуй в десет последователни години. Инициативата се провежда винаги в навечерието на Великден и в произведенията си деца на възраст от 5 до 10 години свързват обновлението, символизирано от пролетните празници с грижата за природата и дейността на ДП РАО за опазване на околната среда и здравето на хората.
По повод кръглата годишнина на конкурса през 2017 г. бяха проведени серия от творчески работилници във всички детски градини и училища на територията на Общината. В рамките на работилниците бяха изработени или довършени творбите за конкурса. Гости по време на художествените занятия бяха представители на ДП РАО и художници приложници, които демонстрираха за малките творци интересни и достъпни техники. В рамките на събитието се състояха 26 работилници, в които се включиха 558 деца. Те създадоха 74 индивидуални и 52 колективни творби, с които бе аранжирана голяма пъстра изложба. В изключително затруднение да излъчи най-добрите автори журито присъди общо 45 отличия, сред които много различни и специални награди. Първото място сред най-малките си поделиха детските градини „Първи юни”, с. Бутан, и „Радост”, с. Гложене. С първи награди се поздравиха и Александър Василев от Козлодуй (2-ри клас) и Илиян Спасов от с. Гложене (3-ти клас.)

В залата на тържеството присъстваха много пораснали „ветерани” на конкурса, представители на различни институции, приятели и поддръжници на инициативата. За десет години „Нашето зелено бъдеще” е привлякло за участие общо 3759 деца, които са представили 668 индивидуални и 417 колективни проекта.

Галерия на събитието

Нагоре