Новини

A A A

ДП РАО отбеляза Международния ден на Дунав

06.07.2017

За трета поредна година Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) се включи в международната инициатива, наречена „Ден на Дунав” – празник, обединяващ хората от целия Дунавски басейн.
Работещи в специализираните поделения на ДП РАО в Козлодуй и членове на техните семейства се събраха в Ботев парк на 5 юли, за да дадат своя доброволчески принос към естетизацията на дунавския бряг в близост до паметника на Христо Ботев. Позабравени спортни и забавни игри от близкото минало бяха акцент в празника и създадоха чувство за приемственост между поколенията, което да се пренесе и върху отношението и уважението към реката. В програмата на Деня на Дунав беше включено и кратко плаване с Националния музей параход „Радецки”. На борда на историческия кораб децата нарисуваха своята представа за реката, а по-възрастните провериха знанията си за нея чрез участие във викторина с любопитни факти за Дунав.
Така ДП РАО отново стана част от кампанията на Дунавските страни, споделяйки целите й, сред които е представянето на река Дунав като естествена и историческа връзка между народите на Европа и да напомни, че всички трябва да се грижим за поддържането и опазването на екосистемите в Дунавския басейн.

Нагоре