Новини

A A A

За Деня на река Дунав

04.07.2018

За четвърта поредна година Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” се включи в международната инициатива, наречена „Ден на Дунав” – празник, който тази година се чества за 24 път от населението от всички страни по цялото поречие на реката.
С много ентусиазъм в подкрепа на идеята работещи в специализираните поделения на ДП РАО в Козлодуй, членове на техните семейства и приятели се събраха в Ботев парк на 3 юли, за да дадат своя доброволчески принос към естетизацията на дунавския бряг в близост до паметника на Ботев. Дни преди това в близост до новопостроена арка, бяха посадени четири магнолии, които ще бъдат естествена украса при бъдещите тържества в парка. Бяха освежени и трите алпинеума, изградени в първите години, когато ДП РАО се включи в честването на този ден. През цялото време децата на участниците в  начинанието, се забавляваха със спортни игри на топка и поляната беше изпълнена с детски смях и гласове.
В програмата з а Деня на Дунав беше включено и кратко плаване с Националния музей параход „Радецки”. На борда на историческия кораб децата нарисуваха прекрасни рисунки за реката, а по-възрастните тестваха знанията си за нея чрез участие във викторина с малко известни факти за Дунав.

Нагоре