Новини

A A A

По традиция ДП РАО подкрепи пролетната акция по почистване на Козлодуй

21.05.2021

В навечерието на Ботевите празници, на 21-ви май, близо 30 служители от трите специализирани поделения на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ в Козлодуй за поредна година подкрепиха традиционната акция по почистване на града, организирана от Община Козлодуй.  Трудът на доброволците даде видим резултат в района на цялата Зона за спорт и отдих, около детска градина „Мир“ и зелените площи пред Информационния център на предприятието.
„По-хубаво е, когато е чисто! Трябва да се научим на това. Имам малко дете и това е примерът, който искам да му дам“, категорична е Весела Георгиева, която за първи път се включва в акцията като служител на ДП РАО, но не за първи път взема участие в подобни инициативи и е щастлива от наблюдението си, че в последните години младите хора стават все по-активни по отношение на средата, в която живеят и работят.
За по-чиста околна среда, трябва да сме обединени както в труда, така и в начина си на мислене, смята Людмил Цветанов: „Това е чудесна инициатива за Козлодуй. Аз съм от Монтана и там подобни акции не се организират. А е важно. Защото не можем да разчитаме на самоинициатива от страна на гражданите. А когато има организация, хората ще се отзоват. Важно е още как сме възпитани и как ще възпитаме децата си.“

Нагоре