Новини

A A A

Предстои десетото издание на Празник на меда – Козлодуй

08.02.2018

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда – една съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона.
В двата дни на Празника традиционно ще се проведе изложение на полифлорен мед и пчелни продукти, ще бъдат представени лечебни продукти на пчелна основа, ще присъстват занаятчии с колекции от ръчно изработени сувенири, за втори път ще гостува „Билкова градина”, В. Търново, с участието на ирисолога Емил Елмазов.
За десетия Празник на меда е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще се проведе на 23 февруари от 12.30 до 16.00 часа в НЧХП „Христо Ботев”. Тя включва кулинарна изложба на сладкиши с мед, предоставени от ККП „Турлашка махала” (фоайе) и ревю на костюми с български етноелементи от Сдружение „Старата ракла”. Специален акцент в програмата ще бъде среща на пчеларите с експерти от ДФ „Земеделие” по актуални въпроси на субсидирането за пчеларския сектор през 2018 г. Всички интересуващи се от тънкостите на пчеларския занаят, ще могат да чуят разказите от първо лице на производители на мед на тема: „Какво е да си пчелар – радости и трудности”.

Нагоре