Новини

A A A

Трима млади „главни инженери” ръководиха за един ден специализирани поделения на ДП РАО

18.10.2017

„Радвам се, че бях част от ДП „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО). Научих нови неща, които ще ми бъдат полезни в бъдеще. Надявам се да имам възможността да бъда част от екипа на г-н Пламен Петков”, така изрази впечатленията си от своята работа „главният инженер за един ден” на СП „Извеждане от експлоатация 1-4 блок” – Венислав Иванов. Младият човек – ученик от ПГЯЕ „Игор Курчатов”, се включи в сутрешната оперативка на ръководството на специализираното поделение, след което направи разширен обход на съоръженията – Машинна зала, площадките за временно съхранение на демонтирано оборудване, Съоръжението за измерване и освобождаване от контрол.
Колеги на Венислав на 12 октомври 2017 г., когато се проведе националната инициатива „Мениджър за един ден”, бяха Красимира Трендафилова – в ролята на главен инженер на СП „РАО – Козлодуй”, и Деница Милчовска, която стана „главен инженер” на Националното хранилище за ниско- и средноактивни РАО.
„Моето впечатление, като главен инженер на СП „РАО – Козлодуй”, е, че нещата са много по-сложни и отговорни, отколкото очаквах”, сподели в края на работния си ден Красимира. „Всичко беше много организирано. Бях в обкръжението на страхотни хора, от които разбрах не само неща от работната обстановка, но и много важни съвети и тънкости за средата. Всеки се беше постарал да направи деня ни изпълнен с нови знания и впечатления”, обобщи своя мениджърски ден Деница.

Нагоре