Новини

A A A

ДП РАО участва за пети път в националната инициатива „Мениджър за един ден“

08.11.2019

На 7 ноември 2019 година учениците Мирослав Митев, Емил Тиханов и Цветислав Веселинов от ПГЯЕ „Игор Курчатов“, гр. Козлодуй, встъпиха в длъжностите на главни инженери в три от специализираните поделения на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО). Работният ден започна с много динамика и голям интерес от страна на младежите. Те проведоха работни срещи, обходиха обектите, за които отговарят, и изпълниха редица други задачи, свързани с работата на специализираните поделения.
Ученичката от 11 клас на СУ „Христо Ботев“ Елица Буюклиева пък зае позицията ръководител-сектор „Финансово-счетоводен“ в Специализирано поделение „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“. Тя беше впечатлена от екипа, с който се срещна, от  тяхната отдаденост на работните задължения и висок професионализъм.
Накрая на работния си ден мениджърите благодариха за доброто посрещане на гл. инж. Румен Шишков от СП „РАО – Козлодуй“; гл. инж. Пламен Петков от СП „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“; инж. Симона Тенджерска от СП „Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци“ и на Мариана Хърлечанова – ръководител на финансово-счетоводния сектор.
На финала на деня младите мениджъри получиха официално Сертификат за участие в националната инициатива „Мениджър за един ден 2019“ – връчен от г-жа Маргарита Коркинова заместник изпълнителен директор „Финанси администрация и сигурност“ в ДП РАО, която им пожела да постигнат много успехи и дори да заемат в бъдеще избраните ръководни позиции, но подчерта, че те изискват дълбока компетентност и висока отговорност.

Нагоре