Новини

A A A

ДП РАО отбеляза своята 19-та годишнина с директно включване от БУЛАТОМ

09.06.2023

Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ отбеляза 19 години от създаването си с корпоративно събитие в Информационния център по извеждане от експлоатация в Козлодуй на 8 юни – датата на официалната съдебна регистрация на предприятието. Ръководството отправи своите поздрави и пожелания към служителите от специализираните поделения в Козлодуй, Нови хан и Главно управление в София чрез директна онлайн връзка от международната ядрена конференция „Българската ядрена енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“ на Сдружение „Български атомен форум“ (БУЛАТОМ), проведена край Варна.
„Уважаеми колеги, радвам се, че днес можем да бъдем заедно, макар и на четири различни места в България, събрани за един общ празник. Намирам за знаков факта, че се обръщам към вас от международната конференция на БУЛАТОМ – едно от най-престижните събития в календара на българската ядрена енергетика, където представяме опита на ДП РАО пред професионалната общност.
19 години безспорно е една чудесна възраст – пълнолетна и зряла, в разцвета на силите си, пълна с амбиции и жадна за израстване. А причината днес да празнуваме заедно сте именно вие. Вие успяхте да създадете отличен, силен и добре подготвен екип, готов да се справя с професионалните предизвикателства и да се развива. Позволете ми да се обърна към всеки един от Вас персонално, за да кажа, че ръководството на ДП РАО се гордее с достойнствата на този екип и отговорностите, които той посреща всекидневно вече 19 години. Искрено пожелавам лично и корпоративно здраве! И най-важното – трудът ни да бъде полезен, признат и оценен“, каза в приветствените си думи Сергей Цочев, председател на Управителния съвет на ДП РАО.
В последвалата кратка съпътстваща програма на събитието Николай Иванов и Калоян Кръстев от отбор „Радиана“, с ръководител Таня Гергова, запознаха присъстващите със своя авторски 4-минутен видеоклип за Националното хранилище за РАО, класиран да вземе участие в средношколско състезание в Будапеща в рамките на международна мрежа за обмен на информация в областта на ядрената енергетика. Със солови изпълнения края на празника отбелязаха Ралица Асенова и Изабела Димитрова от класа по поп и джаз пеене към НЧХП „Христо Ботев 1874“ с художествен ръководител Людмила Алексиева.

Поздравителен адрес – АЕЦ “Козлодуй”
Нагоре